Το Shidokan karate στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα αρχηγός του Shidokan και τεχνικός υπεύθυνος είναι ο Shihan Τιμολέων Κατσούρας 7 Dan και η έδρα του ελληνικού shidokan είναι στο Βόλο.
 Η ονομασία SHIDOKAN σημαίνει: SHI=σαμουράι, DO=δρόμος, KAN=κοινωνία, δηλαδή
 
 ''ο δρόμος που οδηγεί στην κοινωνία των σαμουράι".

 
 Είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα knock down διότι επιτρέπει τις αρπαγές, τις ανατροπές και τις ακινητοποιήσεις. Μπορεί να μετέχει σε τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες αγώνων δηλ. Knock Down - Kick Boxing - Grappling το λεγόμενο τρίαθλον.
  Όπως και τα υπόλοιπα γνήσια ιαπωνικά συστήματα έχει εξεταστέα ύλη για τις διάφορες βαθμίδες (kyu – Dan) και τις ανάλογες προϋποθέσεις για την απόκτησή τους.
 

 Η Ε.Ο.S. διοργανώνει πρωταθλήματα από το 1987 σε όλες τις κατηγορίες (παίδων – εφήβων – ανδρών - γυναικών) καθώς και τουρνουά (Soeno) - όπου καλούνται όλα τα συστήματα να αντιμετωπίσουν το shidokan με όρους knock down.
 Το Ελληνικό Shidokan μετέχει ενεργά στα παγκόσμια πρωταθλήματα και διοργανώσεις με σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του αποτελώντας τη δυνατότερη ευρωπαική ομάδα.
 Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) καθώς και της WKA (World karate Association the Shidokan) με έδρα την Ιαπωνία.
 


Σχολές Shidokan ΕλλάδαΠροπονητές

_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3