2011/12/11 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΜΑ Βόλος

 

Το shidokan karate είναι ένα από τα ποιο δυναμικά συστήματα παγκοσμίως.

 

Είναι το μοναδικό που αγωνίζεται με τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες (Τριαθλον).

 

Αυτές είναι το shido boxing(τεχνικές με ολόκληρη επαφή σε όλο το σώμα με γυμνά χέρια και πόδια χωρίς γροθιές στο κεφάλι),το kick boxing (πυγμαχικές τεχνικές και λακτίσματα ολόκληρης επαφής σε όλο το σώμα),το grabbling (τεχνικές των δυο προηγουμένων τεχνοτροπιών και επιπλέον αγώνας στο έδαφος με ακινητοποιήσεις).

 

Η παρουσία του shidokan στην Ελλάδα είναι συνεχής και οι επιτυχίες των αθλητών του έχουν κάνει την Ελλάδα παγκόσμια δύναμη με αθλητές πρότυπα για όλες τις χώρες.

 

Αθλητές από τον Α.Σ. Βόλου Πήγασος όπως Αιστρατη Γεωργία , ο Τσουκαλάς Νίκος , Λαγός Αθανασιος,Φιτσιαλος Ευστάθιος ,Δοξοπουλος Κων/νος,Μαινος Χρηστος,Σπανοδημος Γεώργιος ,ο Μουτσιος Δήμος ,Μαρτίου Σουλα και πολλοί άλλοι επί σειρά ετών αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε Ελληνικα,Ευρωπαικα και Παγκόσμια πρωταθλήματα shidokan αποσπώντας τα συγχαρητήρια ακόμα και του αρχηγού του συστήματος Soeno Yoshiji 9Dan.

 

Εκπρόσωπος του Ιαπωνικού shidokan στην Ελλάδα είναι ο κος Κατσουρας Ληο 7dan Ο κος Κατσουρας αντιπροσώπευε την βαριά κατηγορία κιλών του Παγκοσμίου shidokan και έφθασε στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων του συστήματος που διοργανωθήκαν στο Τόκυο την δεκαετία του 80 προπονούμενος στην Ιαπωνία από τον ίδιο τον ιδρυτή Kancho Soeno.

 

Από τότε η προαγωγή του συστήματος γίνεται μεθοδικά με αποτέλεσμα σε όλη την Ελλάδα να υπάρχουν προπονητές –μαύρες ζώνες –που διδάσκουν και έχουν βάλει στον τρόπο ζωης τους το shidokan.

 

H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που δέχθηκε το shidokan εκτός Ιαπωνίας μια μεγάλη τιμή που οι Ιάπωνες την διατηρούν έχοντας στον παγκόσμιο χάρτη Την σημαία της Ελλάδας μετά την σημαία της Ιαπωνίας σαν χώρα του ιδρυτή.

 

Τα πρότυπα της προπόνησης και παιδαγωγικής στην Ελλάδα ανάγονται στα πρότυπα της Ιαπωνικής διδασκαλίας .

 

SHIDOKAN σημαίνει ο δρόμος που οδηγεί στην μεγάλη κοινωνία των samurai.

 

Ο ευθύς τρόπος σκέψης και αντίδρασης είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος .

 

Το shidokan στην Ελλάδα και όσοι ασχοληθήκαν με αυτό διαποτιζονται από αυτά τα χαρακτηριστικά.

 

Η πολιτική και η υποκριτική δεν ανήκουν σε καμιά από τις αρχές της διδασκαλίας του shidokan .

 

Όσοι συμπεριφέρνονται σαν πολιτικοί ενασχολούμενοι με τις πολεμικές τέχνες, η έχουν ξεχάσει το νόημα και την φιλοσοφία των τεχνών η δεν το έμαθαν ποτέ αλλά η επιβίωση τους δίδαξε ελιγμούς μέσα από την υποκρισία.

 

Το χαρακτηριστικό των τεχνικών του καράτε είναι η ταπεινότητα και η σεμνότητα

 

Πρόθεση των πολεμικών τεχνών δεν είναι να δημιουργήσουν πόλεμο αλλά να προετοιμάσουν.

 

Άλλωστε ποιος γνωρίζει καλύτερα την έννοια της ειρήνης από αυτόν που έχει πολεμήσει.

 

Σε μια προσπάθεια να γίνουν γνωστές και άλλες τεχνοτροπίες στο κοινό της πόλης του Βόλου η ΕΟΜΑ(Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων) διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο της Ιωνίας Βόλου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαχητικών αθλημάτων στις 10 και 11/12/11.
_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3