11/03/12 Σεμινάριο Shidokan στο Βόλο

Την Κυριακή 11/03/12 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο σεμινάριο προπονητών της Ελληνικής Οργάνωσης SHIDOKAN στο κλειστό γυμναστήριο Βόλου Βακης Παρασκευόπουλος .

 

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν η shihan κα Κατσουρα Αιστρατη Γεωργία 5 dan Shidokan και υπεύθυνη διαιτησίας της ΕΟS και της ΕΟΜΑ .

 

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η τεχνική αναβάθμιση των προπονητών εν όψει πρωταθλημάτων και εξετάσεων .

 

Το Shidokan πλέον θα αγωνίζεται με τον παραδοσιακό του τρόπο ο οποίος ονομάζεται τριαθλον.

 

Οι αθλητές θα αποδίδουν έναν γύρο shido boxing ένα γύρο kick boxing και ένα γύρο grabbling(πάλη υποταγής).

 

Όλες οι παραπάνω τεχνοτροπίες διδάσκονται εδώ και 25 χρόνια ξεχωριστά και αποδίδονται ενιαία στα διεθνή πρωταθλήματα.

 

Το Shidokan είναι κορυφαία τεχνική συνδυάζοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν ένα αθλητή σε όλων των ειδών τις μάχες(κλειστη,ανοιχτη και στο έδαφος).

 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές και αθλητές από όλη την Ελλάδα μέλη της ΕΟS.

 

Από τον Πήγασο Βόλου συμμετείχαν οι προπονητές του

 

Σπανοδημος Γεώργιος 2 dan

 

Λαγός Αθανάσιος 1dan

 

Κατσουρας Δημήτριος 1dan

 

Μαρτίου Σούλα 1dan

 

Από το shidokan Βόλου ο Βογιατζής Αντώνης 1dan

 

Από το shidokan Αλμυρού ο sensei Τελκης Κων/νος 3dan

 

Από τα Τρίκαλα ο sensei Λιουλιος Δημήτριος 4dan

 

Από Καλαμπάκα ο sempai Καραγιωργος Χρήστος 2 dan

 

Από Ρόδο ο sempai Μπουρλιδης Δρόσος 1dan

 

Από Αθήνα ο sempai Μπατζογλου Μιχάλης 2dan

 

Από Πτολεμαΐδα ο sempai Κεραμίδας Κων/νος 2 dan

 

Στο shidokan επιστρέφουν παλαιότερες σχολές –σύλλογοι ,επίσης και σχολές από άλλα συστήματα που θέλουν να ενταxθούν στο δυναμικό της ΕΟS αυξάνοντας την δυναμική του .

 

Το Ιαπωνικό Shidokan εκπροσωπείται επίσημα στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια από τον shihan Κατσουρα Ληο 7dan προσωπική επιλογή του αρχηγού του συστήματος YOSHIJI SOENO 9DAN.

 

Στις 4 Νοέμβριου θα πραγματοποιηθεί παγκόσμιο κύπελλο shidokan στο Tokyo προς τιμή των 50 χρόνων ενασχόλησης του ιδρυτού με τις πολεμικές τέχνες .

----------------------------------------------------

Η Ελληνική Οργάνωση Shidokan στα πλαίσια επιμόρφωσης και αναβάθμισης των προπονητών μελών της θα διεξάγει στις 11/03/12 τεχνικό σεμινάριο στο κλειστό γυμναστήριο Βακης Παρασκευόπουλος.

 

Εκτός του Shidokan θα παραβρεθούν και άλλα συστήματα με τους προπονητές τους και προχωρημένους αθλητές σε επίπεδο μαύρης ζώνης.

 

Στο σεμινάριο εισηγητές θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Ιαπωνικού Shidokan στην Ελλάδα και μέλος της WKA THE SHIDOKAN κος Κατσουρας Ληο 7dan και η κα Αιστρατη Γεωργία 5 dan υπεύθυνη διαιτησίας της ΕΟΜΑ και της ΕΟS.

Το Shidokan είναι γνωστό παγκοσμίως ως ΤΡΙΑΘΛΟΝ διότι μπορεί και αγωνίζεται με τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες το shido boxing , το kick boxing και το grabbling.

 

 

Γνωρίζοντας αυτό το ευρύ φάσμα τεχνικής ο αρχηγός του συστήματος Κancho Yoshiji Soeno 9dan δημιούργησε εδώ και πολλά χρόνια το δυνατότερο σύστημα πολεμικής τέχνης πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν τα σύγχρονα ΜΜΑ.

Στις 31 /03/12 θα πραγματοποιηθεί εσωτερικό κύπελλο Shidokan της ΕΟS στο κλειστό γυμναστήριο της Ν.Ιωνιας υπό την αιγίδα της ΕΟΜΑ και αγώνες επίλεκτων αθλητών στο Thai boxing .

 

 

Το Αθλητικό Κέντρο Πήγασος στο επόμενο διάστημα πρόκειται να μεταστεγαστεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις δημιουργώντας πρότυπο κέντρο μαχητικών τεχνών με αγωνιστικό ρινγκ και εξοπλισμό ανάλογο ώστε να συνεχιστεί η μαχητική ιστορία των 26 χρόνων.
_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3