Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate (Japan) 14/10/13

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.

Οι αγώνες ήταν πλήρους επαφής σε ταταμι και η διάρκεια τους ήταν 3min ,σε περίπτωση ισοπαλίας 2min 2min ,ζυγαριά 1min.Στους κανονισμούς επιτρέπονταν επίσης ρίψεις και ακινητοποιήσεις .

Η Ελλάδα συμμετείχε με αποστολή που αποτελούσαν οιΆ

Shihan Αιστρατη Γεωργία 5 dan KATA (ΠΗΓΑΣΟΣ ΒΟΛΟΥ)

Sensei Καραγιωργος Χρήστος 3 dan KATA (SHIDOKAN ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ)

Sempai Κατσουρας Δημήτριος 2dan KUMITE ΑΝΔΡΩΝ 80 (ΠΗΓΑΣΟΣ ΒΟΛΟΥ)

Sempai Γκούμας Αχιλλέας 1dan KUMITE ΑΝΔΡΩΝ 80 (SHIDOKAN ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ)

Η Αιστρατη Γεωργία κατέλαβε την 4η θέση στα ΚΑΤΑ.

Οι αγώνες αυτοί ήταν μεικτοί μεταξύ ανδρών και γυναικών και η βαθμολογία της ήταν μόλις 2 βαθμοί πίσω από τον πρώτο αποσπώντας τα συγχαρητήρια των προπονητών και του αρχηγού του συστήματος Kancho soeno yoshiji 9 dan.

Ο sensei Καραγιωργος Χρήστος δεν κατάφερε να προκριθεί παρά την πολύ καλή παρουσία του.

Στο kumite ήταν η μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής ομάδας η οποία απέσπασε 2η θέση με τον Γκούμα Αχιλλέα και 4η με τον Δημήτρη Κατσουρα.

Οι αθλητές έκαναν εντυπωσιακούς αγώνες και αποτέλεσαν την έκπληξη του πρωταθληματος.Μαλιστα αν ο Κατσουρας περνούσε από τον Γάλλο Mateo(120 αγώνες knock down και 65 αγώνες επαγγελματικού kick boxing) και πρωταθλητή τα 4 τελευταία χρόνια στους ίδιους αγώνες ,στον τελικό θα αγωνίζονταν μαζί.

Στον τελικό ο Ματεο κέρδισε στα σημεία τον Γκούμα ο οποίος με την προσπάθεια του κέρδισε τον σεβασμό του αντιπάλου του και όλων των παρευρισκόμενων .

Με την απόδοση των αθλητών έγινε κατανοητό σε όλους ότι αυτή η δυναμική της Ελληνικής ομάδας είναι η ελπίδα για τα επόμενα χρόνια.

Ο Κατσουρας (ο οποίος είναι 22 ετών) για την προετοιμασία του ήταν ένα μήνα ποιο μπροστά στην Ιαπωνία και προπονήθηκε σε 11 dojo αγωνιζόμενος κάθε μέρα για τουλάχιστον 6 ώρες με το καλύτερο δυναμικό του Ιαπωνικού Shidokan.

Οι τραυματισμοί του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας δεν του επέτρεψαν να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.Μαλιστα ορισμένοι από τους Ιάπωνες προπονητές του δεν ήταν σύμφωνοι στο να αγωνιστεί.H συμμετοχή του και μόνο είναι η επιτομή του κουράγιου ,υπομονής και πίστης σε αξίες που για πολλούς είναι άγνωστες έννοιες .

Η εμπειρίες που αποκομίσθηκαν από την αποστολή μαζί με τα αποτελέσματα και την προσπάθεια της ομάδας είναι πάρα πολλές και αποτελούν όαση ελπίδας για όλους όσους αγωνίζονται σε αυτές τις τέχνες, ειδικά αυτήν την εποχή και κάτω από αυτές τις κοινωνικές συνθήκες .

Η επιτυχία των αθλητών μας είναι ένα μάθημα προς όλους και διδάσκει ότι , όταν πολεμάμε πετυχαίνουμε .

Ο Α.Σ. Βόλου Πήγασος πρόκειται να μεταφερθεί σύντομα σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις με χώρους που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας και διευκολύνσεις αντάξιες της δυναμικής του συστήματος μια και είναι το HONBU DOJO για την Ελλάδα .

Διευθύνων προπονητής είναι εκπρόσωπος του συστήματος στην Ελλάδα shihan Κατσουρας Ληο 7dan Shidokan με βοηθούς τους ΅

Shihan Aιστρατη Γεωργία 5dan

Sempai Κατσουρα Δημήτριο 2dan

Sempai Σπανοδημο Γεώργιο 2dan

Sempai Μαρτίου Σούλα 1dan

Sempai Τοπα Απόστολο 1dan

O A.Σ.Βολου Πήγασος είναι μέλος της ΕΛΟΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ )και της ΕΟΤ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ).
_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3