Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Kαλαμπάκας

 O Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Kαλαμπάκας είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, της Ελληνικής Οργάνωσης Shidokan, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Shidokan καθώς και της Ελληνικής-Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Grappling - Shooto - Bjj. 
 

 
 Συμμετέχει ενεργά σε Ελληνικά και διεθνή πρωταθλήματα αγώνων με αξιοσημείωτες επιτυχίες. Στον χώρο εκγύμνασης των αθλητών μπορείτε να γνωρίσετε και να γυμναστείτε στην πιο αποτελεσματική τέχνη αυτοάμυνας καθώς συνδυάζει το τρίαθλον (Καράτε-Kick Boxing-Grappling) και θεωρείται παγκοσμίως αποδεκτό σαν από τα πιο εξελιγμένα και πρακτικά στυλ αυτοάμυνας στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Η εκγύμναση στην τέχνη του Shidokan είναι απαραίτητη διότι η χρησιμότητα και η προσφορά του καράτε στην εποχή μας, έχει πολλαπλή μορφή.  
 

 
 Πρακτικά αποτελεί, πρώτα απ' όλα, μια αποτελεσματική μέθοδο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, στην οποία μπορούν να εξασκηθούν παιδιά, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ο μόνος τρόπος να αναπτύξουμε την τέχνη ή το όπλο αυτοάμυνας, είναι η συστηματική προπόνηση, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε ώρα, σε οποιοδήποτε τόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σαν ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης του ανθρωπίνου σώματος. 


 
 Ο δυναμικός τρόπος εκτέλεσης των επιστημονικά μελετημένων τεχνικών του, υποχρεώνει έναν μεγάλο αριθμό μυών να γυμνάζεται αρμονικά. Συμβάλλει αποφασιστικά στην ισομετρική ανάπτυξη του σώματος, στη βελτίωση του αναπνευστικού και κυκλοφοριακού συστήματος, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη της ευκινησίας και στην ευστροφία του πνεύματος.
 

 
Βασική επιδίωξη των ενασκούμενων στο καράτε-αν θέλουν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα-είναι η αρμονική ανάπτυξη και συνεργασία των ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ και των ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ παραγόντων του ανθρώπου και για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται συνεχή ατομική προσπάθεια, υπομονή και επιμονή καθώς και  αυτοπειθαρχία. 


 
 Η σωστή εκπαίδευση θα του δώσει με τα χρόνια την τεχνική, η τεχνική την τέχνη και η τέχνη τη φιλοσοφία-έναν τρόπο ζωής. Είναι μια φιλοσοφία που οδηγεί με τον αυτοέλεγχο στην αυτογνωσία

 
 
 

_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3