2010-19/18 ΕΟΜΑ Πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing knock down

Το Σάββατο και Κυριακή 18- 19/12/10 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Περάματος Αττικής το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΕΟΜΑ[Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων] στο kick boxing και στο shidokan knock down .

Συγκεκριμένα το Σάββατο 18/12/10 διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing και την Κυριακή 19/12/10 το shidokan knock down με αθλητές από τους συλλόγους της ΕΟΜΑ.

Το shidokan knock down αντιπροσωπεύτηκε από αθλητές πολύ υψηλού επίπεδου με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όλοι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε RING και είχαν διάρκεια 2γυρων των 2 λεπτών.

 

  • Στους κανονισμούς επιτρέπονται τεχνικές με ολόκληρη επαφή σε όλο το σώμα εκτός από χτυπήματα με το χέρι στο κεφάλι.
  • Λακτίσματα στο κεφάλι.
  • Ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος.

 

Κεντρικός διαιτητής των αγώνων knock down ήταν η κα Αιστρατη Κατσουρα Γεωργία 5 dan shidokan πρόεδρος διαιτησίας της ΕΟS[ Eλληνικη Οργάνωση Shidokan] με κριτές του σώματος διαιτησίας της ΕΟΜΑ με εξειδίκευση στο shidokan knock down.Η ίδια διαιτητής διαιτήτευσε και στους αγώνες kick boxing την προηγούμενη ημέρα.

Υπεύθυνος για το shidokan πλήρους επαφής [ knock down ] στην ΕΟΜΑ είναι ο κος Ληο Κατσουρας 7 dan εκπρόσωπος του Ιαπωνικού shidokan στην Ελλάδα.

Οι νικητές των αγώνων που αντιπροσώπευσαν το shidokan είναι:

 

Λαγός Αθανάσιος 1dan Πήγασος Βόλου 1ηθεση 100kg [video]

Μαινος Χρήστος 1dan Πήγασος Βόλου 1η θέση -70kg [video]

Δοξοπουλος Κων/νος 1dan Πήγασος Βόλου 1η θέση -80kg [video]

Καραγιάννης Δημήτριος 1kyu Πήγασος Βόλου 1θεση -100kg [video]

Μαργαριτοπουλος Κων/νος 1kyu Πήγασος Βόλου 2η θέση 100kg [video]

Κεραμιωτης Κων/νος 1kyu Πήγασος Βόλου 3η θέση -80 kg [video]

Βαιοπουλος Κων/νος 1dan Πήγασος Βόλου 3η θέση -90kg [video]

O αθλητής Μαργαριτοπουλος Κων/νος στον ημιτελικό εκτέλεσε το καλύτερο knock out του πρωταθλήματος με εναέριο λάκτισμα.

 

Όλοι οι αθλητές απέδειξαν για άλλη μια φορά την ρεαλιστικότατα της τεχνικής του shidokan κερδίζοντας τον σεβασμό της διοργανώτριας ομοσπονδίας των αθλητών –προπονητών και των παρευρισκομένων θεατών .

Το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στους αγώνες εξέφρασαν πολλοί σύλλογοι και συστήματα που καλλιεργούν την τεχνοτροπία της πλήρους επαφής στην Ελλάδα.

 

Η τεχνοτροπία της πλήρους επαφής στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι από τις πρώτες τεχνικές σε επίπεδο δυναμικής ,νοοτροπίας ,αθλητων,μαχητικοτητας και διοίκησης μια και καλλιεργείται πάνω από 30 χρόνια.

 

Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε τελματωμένη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το shidokan εδώ και 30 χρόνια έχει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια.

Συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις διοργανώσεις shidokan knock down στην Ευρώπη και σε πάρα πολλές έξω από αυτή κερδίζοντας θέσεις ανεβαίνοντας σχεδόν πάντα στο βάθρο των νικητών αναβαθμίζοντας το κύρος της χώρας μας.

 

Επειδή το shidokan knock down δεν είχε αναγνωριστεί από την Ελληνική πολιτεία οι επιτυχίες αυτές αγνοήθηκαν ενώ όλες οι χώρες μιλούσαν για την Ελληνική ομάδα.

 

Ακόμα και στις βραβεύσεις των αθλητών επειδή το Ελληνικό shidokan δεν συμμετείχε με αναγνωρισμένη από το κράτος ομοσπονδία μια και δεν υπήρχε καμία που να αντιπροσωπεύει την πλήρη επαφή, ήταν σαν να μην υπάρχει την στιγμή που οι αγώνες στην Γάλλια ήταν υπό την αιγίδα της Επίσημης Γαλλικής Ομοσπονδίας μαχητικών αθλημάτων η’ στην Γερμάνια από την αντίστοιχη Γερμανική Ομοσπονδία κλπ. και οι αθλητές κατελάμβαναν συνεχώς πρώτες –δεύτερες και τρίτες θέσεις σε παγκοσμιες και ευρωπαικες διοργανωσεις.

Το Ελληνικό shidokan με έδρα τον Βόλο συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις για την πόλη του Βόλου και με την σημαία της Ελλάδος σαν φορείς πολιτισμού.

Η τεχνοτροπια πληρους επαφης πρέπει να διασφαλιστεί κάτω από την αιγίδα μιας ομοσπονδίας.

Η ΕΟΜΑ είναι υπό αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.

Η πολιτεία και οι φορείς της δεν γνωρίζουν τις τεχνικές αυτές και τις τεχνοτροπίες τους.

Οι αναγνωρίσεις δεν κάνουν τις τεχνικές καλύτερες, μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις τις κάνουν χειρότερες.

Οι επονομαζόμενοι διοικητικοί η’ ομοσπονδιακοί είναι κατά βάση το πολιτικό μέρος των αθλημάτων .

Τα μαχητικά αθλήματα διαπλάθουν τον χαρακτήρα των αθλούμενων με αξίες και αρχές .

Οι ομοσπονδίες και οι οργανώσεις εξασφαλίζουν μόνο τον πρωταθλητισμό ο οποίος όμως είναι ένα μέρος της προπονητικής αγωγής του αθλούμενου και όχι όλο το άθλημα.

Οι παράγοντες με την μακροχρόνια ενασχόληση τους με τα διοικητικά έχουν ξεχάσει τον ρολό τους και παρεμβαίνουν στην καρδιά των αθλημάτων δημιουργώντας με την συμπεριφορα τους νέα μοντέλα αθλημάτων πολύ υποβαθμισμένα σε όλους τους τομείς αλλά ελέγξιμα από τους ίδιους .

Αυτός είναι και ο λόγος που το κακό στην Ελλάδα θεωρείται καλό και το πολύ κακό μέτριο .

Άνθρωποι με υψηλές προσδοκίες και ικανότητες για να επιζήσουν αναγκάζονται να συμβιβαστούν στα παραπάνω.

Η αναγνώριση ενός μαχητικού αθλήματος είναι ένας υποβοηθητικός παράγοντας διάδοσης, μέσω του πρωταθλητισμού.

Η μεγάλη δουλειά γίνεται στους συλλόγους αφού ουσιαστικά είναι το σχολείο που μεταφέρει όλα τα χαρακτηριστικά της τεχνικής μέσω των προπονητών στον ασκούμενο και όχι η ομοσπονδία η ‘η οργάνωση.

Το shidokan knock down [πλήρους επαφής] ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων με την ένταξη του στην ΕΟΜΑ στοχεύοντας στην προοπτική και διαιώνιση της παραδοσιακής αυτής τεχνοτροπίας μέσα από ένα υγιές περιβάλλον αρχών και αξιών όπου ο σεβασμός θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό επικοινωνίας και όχι η υποκρισία .

 

Το Δ.Σ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ SHIDOKAN

Α.Σ.ΒΟΛΟΥ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΛΗΟ 7DAN
_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3